Nieuwe VCA SOG VVL-H en BVL opleidingen

25 oktober 2016

Vanaf 18 oktober 2016 zijn de nieuwe SOG VCA opleidingen en certificeringen 

voor medewerkers die lasten verplaatsen in de (petro)chemische industrie bij ons te volgen.

VVL met VCA SOG examen krijgt met ingang van 18 oktober 2016 een nieuwe opzet

De oude VVL zal vanaf die datum worden omgezet  in twee nieuwe opleidingen. Een 2-daagse opleiding VVL-H (Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschap) en een 3-daagse opleiding BVL (Begeleiden van Lasten).

VVL-H (Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschap)
De nieuwe VVL is een 2 dagen durende opleiding en bedoeld voor personen die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties en werkplaatsen lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen. Het gaat om lasten van beperkte omvang die alleen verplaatst kunnnen worden met handhijsgereedschap.

BVL (Begeleiden van Lasten)
De 3-daagse BVL opleiding is bedoeld voor personen die naast de VVL taken ook nog lasten moeten begeleiden met behulp van een kraan met machinist.

Overgangsregeling huidige VVL certificaten

VVL certificaten die voor 18 oktober 2016 werden behaald, blijven 5 jaar geldig. Personen van wie het VVL certificaat voor 18 oktober 2016 gaat verlopen en die graag de opleiding nieuwe stijl (VVL-H of BVL) willen volgen, krijgen een verlengde geldigheid van hun huidige certificaat tot 1 maart 2017.

Na 18 oktober 2016 is het niet meer mogelijk om VVL certificaten te behalen volgens de oude VVL kwalificatie.

Meer informatie

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl  of telefonisch 0183 – 40 59 51 of kijk op onze nieuwe website www.bvl-opleiding.nl.

Deel dit