Veel gestelde vragen coronavirus

13 maart 2020

Veelgestelde vragen

 

In Nederland zijn inmiddels diverse personen besmet met het coronavirus (COVID-19). Op deze nieuwspagina geven we antwoord op veelgestelde vragen van onze klanten en kandidaten over hoe wij omgaan met het voorkomen van mogelijke besmettingen.

Aanpak Adviesbureau Kap b.v.

De uitgangspunten van onze aanpak zijn dat we de protocollen en adviezen van het RIVM en GGD volgen. We houden de situatie in de gaten om te kijken of ons risicoprofiel verandert. Zodra er iets wijzigt, zullen wij dit op deze webpagina plaatsen.

 

Zijn er medewerkers van Adviesbureau Kap b.v. besmet?


Wij hebben onderzocht of onze medewerkers in één van de risicogebieden geweest zijn en of zij in aanraking zijn geweest met besmette personen. Dit is niet het geval.

Wij zullen blijven volgen of onze medewerkers in aanraking is komen met risico contacten. Onze medewerkers hebben hieromtrent een informatieplicht. Als blijkt dat iemand in contact is geweest, nemen wij passende maatregelen.

Gaan de cursussen bij Adviesbureau Kap door?


Ja, alle cursussen gaan door. Het RIVM heeft geen advies afgegeven om bijeenkomsten en evenementen (lees: cursussen) te vermijden of te annuleren onder de 100 personen. Minimale afstand van 1,5 meter, de nodigde hygiëne maatregelen, voor aanvang van trainingen zullen onze docenten vragen naar de gezondheid van de aanwezige kandidaten. We hanteren alleen een maximale groepsomvang van 4 personen.

 

Mag een medewerker of cursist komen als hij of zij griepverschijnselen heeft?


We vragen instructeurs en cursisten met griepachtige verschijnselen (verkoudheidsklachten, keelpijn en/of koorts) om niet naar de cursus te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst.

bijgewerkt op 22-04-2020

Deel dit